Glasvezel voor inwoners van dorpen en steden in Steenwijkerland

Eerder vond al een glasvezelcampagne plaats in de Kop van Overijssel, waar het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland onderdeel van was. Eind 2017 koos 61,7% van de inwoners voor glasvezel. Op dit moment is de aanleg van het glasvezelnetwerk hier in volle gang en heeft eind van dit jaar iedereen een werkende glasvezelaansluiting in huis. 

Na het buitengebied in Steenwijkerland is het nu de beurt aan de dorpen en een aantal steden in Steenwijkerland om glasvezel te krijgen. Glasvezel buitenaf start namelijk met een glasvezelcampagne in deze gemeente. Als voor 30 september 2019 minimaal 40% van de inwoners zich aanmeldt, dan gaat de aanleg van glasvezel door.

Aanleg glasvezel in buitengebied in volle gang

Veel vraag naar glasvezel in de kernen

Tijdens de campagne in het buitengebied, bleek dat er ook in de kernen van Steenwijkerland veel vraag was naar glasvezel. Daarom krijgen de inwoners van de dorpen en steden in deze gemeente nu de kans op een glasvezelaansluiting. Steenwijk en het ‘oude dorpslint’ van Giethoorn komen in een volgende fase aan bod. De gemeente is opgedeeld in twaalf deelgebieden. Per deelgebied moet minimaal 40% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. Dan wordt begin 2020 gestart met de aanleg in de deelgebieden waar de drempel van 40% is behaald.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting ontvangen één dezer dagen een brief met meer informatie. Zij worden hierin uitgenodigd voor de Glasvezel infomarkten die vanaf 26 juni plaatsvinden op tien locaties in de buurt. Alle informatie is te vinden op deze website.

Wat gebeurt er met mijn e-mailadres wanneer ik overstap naar glasvezel?

Dit is een veel gestelde vraag tijdens het keuzeproces voor een nieuwe dienstaanbieder. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een e-mailadres en voor veel mensen is dit onmisbaar. In de meeste gevallen betekent een overstap naar een nieuwe dienstaanbieder dat je je e-mailadres gewoon kunt behouden. Maar dit is niet altijd het geval. Hieronder nemen we de verschillende mogelijkheden met je door.

Je e-mailadres blijft behouden

Vaak kun je je huidige e-mailadres gewoon blijven gebruiken. Namelijk wanneer je:

  • • Een provider onafhankelijk e-mailadres hebt. Denk aan e-mailadressen die eindigen op @hotmail.com, @outlook.com, @live.nl, @gmail.com, @yahoo.com of @icloud.com (voorbeeld: voornaam@gmail.com).
  • • Een e-mailadres gebruikt die gekoppeld is aan je eigen domeinnaam. Je hebt bijvoorbeeld een eigen website (voorbeeld: website www.bedrijfsnaam.nl/ emailadres info@bedrijfsnaam.nl).
  • • Een e-mailadres hebt dat eindigt op @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl of @freeler.nl. Je kunt dan kiezen voor een ; e-mail only’ abonnement en je e-mailadres behouden. Vraag je huidige provider naar de mogelijkheden.

Heb je geen provider onafhankelijk e-mailadres en kies je niet voor een e-mail only abonnement? Dan gaat jouw huidige e-mailadres verloren bij de overstap naar een nieuwe dienstaanbieder. Je kunt deze overstap zien als een mooi moment om te kiezen voor een provider onafhankelijk e-mailadres of een e-mailadres gekoppeld aan je eigen domeinnaam. Een nieuw e-mailadres heeft bijvoorbeeld ook als voordeel dat je e-mailadres niet meer bekend is bij bedrijven die je ‘spam’ sturen. Wij nemen deze twee opties even kort met je door.

De voordelen van een nieuw e-mailadres

Een e-mailadres gekoppeld aan je eigen domein

Wanneer je beschikt over een eigen website, biedt je hostingpakket je de optie om een e-mailadres op je eigen domein aan te maken. Je e-mailadres komt er dan als volgt uit te zien: website www.bedrijfsnaam.nl/ e-mailadres voornaam@bedrijfsnaam.nl. Een e-mailadres gekoppeld aan je domeinnaam zorgt voor een professionele uitstraling in je contact met bijvoorbeeld leveranciers of klanten.

Een provider onafhankelijk e-mailadres 

Heb je geen eigen domein, maar wil je toch graag een e-mailadres die niet gekoppeld is aan een dienstaanbieder? Dan kun je overstappen naar een provider onafhankelijk e-mailadres. Een e-mailadres die niet gekoppeld is aan een provider heeft als voordeel dat je je e-mailadres niet meer zult verliezen bij toekomstige wisselingen. Een provider onafhankelijk e-mailadres kun je gratis aanmaken bij onder andere de volgende aanbieders: www.outlook.com, www.gmail.com of www.yahoo.com.

Setheweg 1

7942 LA Meppel

T: 0522-768 115
E: info.glasvezel@rendo.nl

Op het gebruik van het glasvezelnetwerk van van RENDO buitenaf zijn de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding Buitengebied van toepassing.