Hoe zit het met de deelgebieden in Steenwijkerland?

Voor bijna alle inwoners van de 12 deelgebieden, is de glasvezelaansluiting gratis. Zij hoeven alleen een abonnement af te sluiten bij één van de vijf dienstaanbieders en betalen daarnaast géén vastrechtvergoeding. De reden waarom mensen een gratis aansluiting krijgen is omdat de woningen compacter gelegen zijn waardoor de afstand tussen woningen kleiner is en de aanleg goedkoper. 

Combinatie van gratis + vastrechtvergoeding in zes van de twaalf deelgebieden

Steenwijkerland is opgedeeld in twaalf deelgebieden. Vóór 30 september moet per deelgebied minimaal 40% van de inwoners zich aanmelden. Is dit het geval? Dan komt hier glasvezel. Afhankelijk van de ligging van een woning en de grootte van een dorp, moet al dan niet een vastrechtvergoeding worden betaald. Dit heeft te maken met de afstand die moet worden gegraven om een glasvezelkabel in huis aan te leggen.

Gratis glasvezelaansluiting in de deelgebieden

Zes van de twaalf deelgebieden bestaan zowel uit woningen die een gratis aansluiting krijgen als woningen die een vastrechtvergoeding moeten betalen. De vastrechtvergoeding wordt in rekening gebracht bij inwoners van dorpen met minder dan 100 woningen en sommige woningen buiten de bebouwde kom. Dit is nodig omdat de afstand tussen woningen daar vrij groot is. We moeten dus ver graven om de glasvezelkabel in een woning aan te leggen, wat meer kosten met zich meebrengt. In onderstaande kaartjes wordt duidelijk welke gebieden wel en welke gebieden geen vastrechtvergoeding betalen.


Infomarkt Aalten 15 april 2019
Infomarkt Aalten 15 april 2019
Infomarkt Aalten 15 april 2019
Giethoorn

Setheweg 1

7942 LA Meppel

T: 0522-768 115
E: info.glasvezel@rendo.nl

Op het gebruik van het glasvezelnetwerk van van RENDO buitenaf zijn de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding Buitengebied van toepassing.